Passion 4 Web
Image default
Marketing

Waarom videomarketing inzetten?

Wil jij je bedrijf, product of dienst aan de man brengen? Dan is een uitgedokterde marketingstrategie nodig. Je bent vast wel bekend met de standaard online marketing disciplines SEO en SEA. Hierbij wordt er gericht op organische resultaten en advertentieresultaten. Maar heb je wel eens nagedacht over wat videomarketing voor jou kan betekenen? Lees nu verder en ontdek waarom je videomarketing in moet zetten! 

Videomarketing op de juiste manier inzetten 

Videomarketing is zeer effectief, wanneer je dit op de juiste manier insteekt. Het is belangrijk om je doeleind goed voor ogen te hebben, zodat je hier exact op kunt inspelen in je video. Er zijn professionele partijen die je hierbij kunnen helpen. Het inschakelen van zo’n partij is zeker aan te raden, aangezien deze veel ervaring hebben met het maken van video’s en daarnaast ook over de juiste apparatuur beschikken. Naast reguliere video’s, kun je ook een animatie video laten maken. 

Videomarketing voor verschillende doeleinden 

Voor welke doeleinden is videomarketing dan geschikt? Hieronder sommen we ze voor je op: 

Bedrijfsfilm 

In een bedrijfsfilm wordt je bedrijf en de werkzaamheden gepresenteerd. Met visuele beelden kun je je pand goed weergeven en je personeel een gezicht geven. Dit straalt vertrouwen en professionaliteit uit. 

Productvideo 

Wanneer je een visueel aantrekkelijk product hebt, of juist een zeer technisch product is een productvideo dé manier om je product onder de man te brengen. In het geval van een technisch product kun je namelijk audiovisueel de kenmerken uitlichten. Een visueel aantrekkelijk product doet het daarnaast altijd goed in een video. 

Projectvideo 

Wanneer je uitgevoerde projecten wilt tonen aan je doelgroep kun je gebruik maken van foto’s, maar een video zegt veel meer dan een aantal foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld met dronebeelden een mooi overzicht tonen. 

Evenementenvideo 

Organiseer je evenementen? Niks doet het beter dan een mooie evenementenvideo. Een evenementenvideo zegt meer dan 1000 woorden en is perfect om je werk aan te tonen.