Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Wat is WordPress hosting nu precies?

Dit is een vraag die vele mensen zichzelf stellen en de verwachtingen zijn voor iedereen weer anders. WordPress is het meest bekende en gebruikte CMS van deze tijd. Miljoenen websites worden ontwikkeld met WordPress als basis. Al deze websites moeten ook online worden gezet zodat iedereen over de hele wereld je WordPress website kan bekijken. Hier heb je hosting voor nodig en in veel gevallen van een WordPress website zoekt men op “WordPress hosting”.

Wat kun je verwachten van “WordPress hosting”

WordPress hosting is eigenlijk ontstaan door het vele gebruik van WordPress en hosting die mensen voor hun WordPress website zochten. Er werden dus al snel zoektermen ingetypt zoals “WordPress hosting”. Hosting voor je WordPress website. Hosting providers is dit ook niet ontgaan en zo werd een nieuw “product” geboren.

In veel gevallen is “WordPress hosting” niets meer dan een normale Shared hosting waar je WordPress op kunt installeren. Het wordt vaak verkocht als speciale hosting voor je WordPress maar 9 van de 10 keer is dit helemaal niet het geval. Let dus goed op als je andere verwachtingen hebt bij WordPress hosting.

Managed WordPress hosting en WordPress hosting

Managed WordPress hosting, dat is het tweede “product” dat ontstaan is dankzij WordPress. Managed WordPress hosting is in tegenstelling tot WordPress hosting wel echt anders dan een standaard Shared hosting pakket. De servers van een Managed WordPress hosting zijn vaak speciaal en optimaal ingericht om WordPress te draaien. Vaak beschikken ze over uitgebreide caching modules om je WordPress website snel te krijgen en bij Managed WordPress hosting zit ook extra service.

Vaak hebben ze bij de partij in kwestie WordPress experts in dienst en tevens wordt je WordPress website door deze experts bijgewerkt en up-to-date gehouden. Plug-ins worden bijgewerkt, je thema wordt bijgewerkt en WordPress wordt zelf bijgewerkt. Er zitten extra beveiligingen op de server en er wordt regelmatig een back-up gemaakt van je website die je zelf terug kunt zetten.

Al deze bovenstaande dingen zie je vaak niet terug bij een normale WordPress hosting. Als je dus hosting zoekt voor je WordPress website, denk dan eerst goed na over wat je precies zoekt. Managed WordPress hosting is bijvoorbeeld weer een stuk duurder dan normale hosting omdat er veel extra’s bij zitten.