Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Is het verstandig om rijlessen te volgen tijdens corona bij mijn rijschool in made?

Het antwoord op deze vraag verschilt per leerling. Zo worden er vaak mondkapjes opgezet tijdens de rijlessen. Dit kan voor bepaalde leerlingen voor problemen zorgen. Zo kun je met een mondkapje soms lastiger ademhalen. Dit kan in bepaalde situaties ervoor zorgen dat mensen makkelijker gaan hyperventileren. Ook kan een mondkapje je zicht mogelijk belemmeren. Dit kun je echter voorkomen door het mondkapje iets lager te dragen. Het is overigens verplicht om gewoon goed zicht te hebben tijdens het rijden, dus let hier op.

Als je begint is het geen enkel probleem

Mocht je nu beginnen met rijlessen bij de rijschool in made dan is corona eigenlijk geen enkel probleem. Je bent waarschijnlijk toch wel een halfjaar bezig. De vooruitzichten over een halfjaar zijn redelijk positief. De verwachting is dat er dan wel al meer kan. Dus je kunt gewoon beginnen met kleine aanpassingen zoals het mondkapje.

Als je bijna klaar bent dan kan het wel een probleem zijn

Wanneer je al wat verder bent met rijlessen dan kan het wel een probleem zijn. Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid heeft alle examens tot 9 februari geschrapt vanwege de coronapandemie. Bovendien krijgen alle mensen die zich al aangemeld hadden voorrang. Dit betekent dat je dus achter aan een flinke rij komt te staan. Ter verduidelijking de tussentijdse toets, het theoretisch examen en het praktijkexamen gaan dus niet door tot 9 februari. Je zult dus dan moeten wachten wanneer je klaar bent voor het examen. Omdat nog niet zeker is of de examens vanaf 9 januari wel al kunnen worden gehouden is het verstandig om misschien even te wachten. Je kunt dan later weer voorbereidende lessen gaan volgen vlak voor het examen. Zo kun je alles nog een keer goed herhalen. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van elke week nog maar om de twee weken lessen te volgen bij jouw rijschool in Made.

https://rijschoolwaalwijk.nl/rijschool-made/