Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Welke potgrond moet ik kopen?

Ben je bezig met het aanleggen van een prachtige tuin, zodat je deze zomer kunt genieten van eigen stukje natuur, dan kun je niet zonder goede potgrond. Het is onmisbaar voor elke tuinliefhebber met groene vingers. Dat wil niet zeggen dat elk type potgrond geschikt is. Voor het beste resultaat kun je vaak beter speciale potgrond kopen.

De basis van een mooie tuin

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker voor je tuin. Gebruik altijd een stevige pot of bloembak. Als het goed is zit er al een gat in voor de afwatering. De bodem bedek je met hydrokorrels, zodat het overtollige water afgevoerd kan worden. Vervolgens vul je het met potgrond.

Universele potgrond

Ga je potgrond kopen dan is de universele potgrond een prima keuze. Deze potgrond is geschikt voor bijna alle planten en bloemen, zowel in huis als in de tuin. Het bevat een prima mix van verschillende voedingsstoffen. In de meeste gevallen kun je dit prima gebruiken, maar voor sommige planten en bloemen is het verstandig om speciale potgrond te kiezen.

Langwerkende potgrond

Behalve universele potgrond kun je ook langwerkende potgrond kopen. De naam zegt het al, deze potgrond zorgt ervoor dat de planten en bloemen zes maanden worden voorzien van hoogwaardige voeding. Ook deze potgrond kan voor elke plant of bloem gebruikt worden en zorgt voor een uitstekende groei.

Natuurlijke en organische potgrond

Biologische potgrond is net even anders. Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt zodat je planten het beste krijgen voorgeschoteld. Zo bevat deze potgrond verschillende bacteriën en schimmels waardoor de planten net die boost krijgen die ze nodig hebben. Wil je het helemaal goed doen, kies dan voor organische potgrond. Zowel de zak als de potgrond zijn in dat geval gemaakt van gerecycled restmateriaal.

Gerelateerde artikelen

Radio reclame kosten

Een advocaat of een mediator inschakelen bij een scheiding?

Schilder Alkmaar