Passion 4 Web
Image default
Financieel

Welke type persoonlijke leningen bestaan er?

Als er alleen geld op bomen groeide … ah ja, zou dat niet mooi zijn! Hoewel bankbiljetten niet uit bomen kunnen komen, is er nog steeds een manier om toegang te krijgen tot financiën, in de vorm van een persoonlijke lening . Wanneer u niet beschikt over het geld voor sommige van die grote ticketitems, kan een persoonlijke lening u helpen uw financiële doelen te bereiken.

Er zijn verschillende kredietverstrekkers die verschillende soorten persoonlijke leningen aanbieden, waarbij je afhankelijk bent van wat je zoekt en van je financiële situatie. Ongeacht het type persoonlijke lening, zult u rente, kosten en lasten oplopen tijdens de looptijd van de lening. Lees daarom de kleine lettertjes. Deze handige gids geeft u alle ins en outs van persoonlijke leningen.

Welke type persoonlijke lening past het beste bij mij?

Het is alleen menselijk om de drang te hebben om trektochten door Zuid-Amerika te maken, je badkamer uit de jaren ’50 te renoveren of je oude kennis te upgraden. Of het nu een noodzaak of een verlangen is, er zijn vele soorten persoonlijke leningen die uw dromen kunnen realiseren! Hier is een lijst met dingen waarvoor u een persoonlijke lening kunt afsluiten voor:

 • Auto
 • Vakantie
 • Huwelijk
 • Renovaties
 • Medisch
 • Schuldconsolidering
 • Meubels en apparaten

Soorten persoonlijke leningen, welke moet ik kiezen?

Er zijn veel opties als het gaat om het kiezen van een persoonlijke lening. Het komt allemaal neer op wat past bij uw persoonlijke behoeften en financiële situatie. Om verwarring en verwarring van het hoofd te voorkomen, hebben wij de verschillende soorten persoonlijke leningen hieronder voor u uitgesplitst.

Een persoonlijke lening met onderpand

Een beveiligde persoonlijke lening vereist dat u een actief als zekerheid opneemt om geld van de geldgever te lenen. Als zekerheid voor de bank kunt u uw auto, huis of zelfs sieraden als onderpand aanbieden.

Dit betekent dat de geldschieter uw bezit in bezit kan nemen als u nalaat de vereiste terugbetalingen te doen. De bank geniet de zekerheid tegen wanbetaling en u geniet van de lagere rentevoeten die gepaard gaan met minder risico voor de bank. Bekijk enkele huidige beveiligde persoonlijke leningen deals op de markt.

Voordelen persoonlijke lening met onderpand:

 • Lagere rentetarieven en kosten omdat de geldschieter minder risico loopt
 • Gedekte bankleningen zijn gemakkelijker te verkrijgen bij gerenommeerde geldschieters
 • Als je de beveiligde lening niet inschakelt, zou je jezelf kunnen vinden zonder een auto of dak boven je hoofd … zal de geldschieter een bepaald goed verkopen om geld te recupereren

Een persoonlijke lening zonder onderpand

Een onbeveiligde persoonlijke lening vereist niet dat u een actief ter beveiliging aan de kredietgever aanbiedt. Dus als u geen activa als een auto of een huis heeft, zult u een ongedekte lening afsluiten. Misschien moet u de geldschieter overtuigen dat u de aflossingen op de lening kunt doen door bewijsstukken over uw inkomen te verstrekken via loonstroken. Als het je allereerste lening is die je aanvraagt, kan het hebben van een borg je helpen bij het verkrijgen van de ongedekte lening. Kijk eens naar enkele ongedekte leningen die er zijn opgesteld.

Voordelen persoonlijke lening zonder onderpand

 • Goede optie als u geen activa heeft
 • Ongedekte leningen hebben doorgaans lagere rentetarieven dan creditcards en veel “koop nu, betaal later” financieringsovereenkomsten
 • Hoge boetes voor late betalingen.
 • De kredietgever kan mogelijke juridische stappen ondernemen als u de lening niet nakomt
 • De meeste providers vragen hogere vergoedingen en rentetarieven vergeleken met een beveiligde lening

Nadelen persoonlijke lening zonder onderpand

Persoonlijke lening voor studenten

Laten we eerlijk zijn; je hebt meestal een heel beperkt budget en een mooie ‘povo’ als je een universiteitsstudent bent! Gelukkig erkennen veel uitleeninstellingen de financiële last van universitaire studenten door hulp te bieden in de vorm van een studielening. Deze lening kan helpen bij de aanschaf van een laptop, studieboeken en andere educatieve uitgaven. zodat je de stress van het vasthouden van een parttime baan tijdens het studeren kunt vermijden.

Voordelen persoonlijke lening student

 • Een studielening kan maximaal vijf jaar worden uitgesteld
 • Sommige banken hebben geen vooruitbetaling op een studielening
 • De rente is van toepassing vanaf de datum dat u de lening afsluit, dus deze stapelt zich vrij hoog op

Nadelen persoonlijke lening student

De looptijd van een persoonlijke lening

De duur van het afsluiten van een persoonlijke lening hangt af van de reden waarom u de lening en uw financiële situatie nodig hebt. Persoonlijke leningen hebben meestal een standaard minimale looptijd van 1 jaar met een maximum van zeven tot tien jaar. Houd er rekening mee dat hoe langer de looptijd van de lening, hoe meer u zult betalen in rente.

Speel met onze persoonlijke lening terugbetalingscalculator om te zien welke term voor u zou werken.

Aandachtspunten bij het aanvragen van de persoonlijke lening

Eerlijk genoeg als je je een beetje overweldigd voelt bij het kiezen van een persoonlijke lening, is er veel om in te nemen. Dus hier is een lijst met functies om te overwegen, om de beslissing een beetje gemakkelijker te maken.

 • Lage kosten: vermijd of houd u aan minimale, vooruitbetaalde, lopende of vervroegde terugbetalingskosten.
 • Lenen: Meestal is het minimumbedrag $ 2000, het maximum hangt af van wat u zich kunt veroorloven.
 • Flexibele terugbetalingen: zorg ervoor dat uw persoonlijke lening u de flexibele optie biedt voor een extra terugbetalingsfaciliteit … u weet nooit wanneer u zich kunt voordoen met wat extra geld.
 • Redraw-faciliteit: zodra u een deel van uw banklening hebt afgelost, kunt u dat geld weer weghalen. Deze functie kan handig zijn om te hebben voor wanneer een onverwachte rekening of gezondheidskwestie opduikt.

https://www.leningenhypotheek.com

Gerelateerde artikelen

Hoe koop ik Ripple XRP?

Ethereum koers, transacties en de blockchain.

Tips voor het bijhouden van je boekhouding