Passion 4 Web
Image default
Woningen

Zelf een klik pvc vloer leggen? Dat is heel eenvoudig!

Wil jij een nieuwe vloer in je huis en overweeg je een pvc vloer aan te schaffen? Als je kiest voor een klik pvc vloer, kun je deze zeer gemakkelijk zelf leggen. Er zijn twee soorten pvc vloeren: klik- en plakvloeren. Een pvc vloer die moet worden geplakt, is lastiger te leggen dan een klik vloer.

De voordelen van een klik pvc vloer

Een klik pvc vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van de plakvariant. In de eerste plaats is deze veel gemakkelijker zelf te leggen. Ook al ben jij niet zo handig, dan gaat het je alsnog lukken. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de ondergrond niet hoeft te worden geëgaliseerd. Daarnaast heeft de klik vloer een dempende ondervloer die oneffenheden weghaalt. De vloer is extra stil en daarnaast ook nog eens vochtbestendig. En ga je nu verhuizen, dan kun je de vloer gemakkelijk verwijderen en meenemen naar je volgende huis.

Klik pvc vloer zelf leggen: de voorbereiding

Dankzij het zeer eenvoudige kliksysteem is een klik pvc vloer zelf leggen goed te doen. Wel belangrijk is dat je zorgt voor een goede ondervloer, zodat je pvc vloer goed blijf liggen. Ook helpt de ondervloer oneffenheden uitvlakken en zorgt deze vloer demping. Deze ondervloer kun je zelf leggen. Daarvoor moet de ondergrond wel stofvrij en schoon zijn. Ook moet deze droog zijn, wat bijvoorbeeld belangrijk is als er net cement is gestort. De pvc vloer zelf moet je, in tegenstelling tot de ondervloer, eerst een tijdje laten acclimatiseren. Simpelweg betekent dit dat de vloer ongeveer 48 uur nodig heeft om op kamertemperatuur te komen. Daarbij is het belangrijk de vloer uit de verpakking te halen en plat op de grond te leggen. Dit is om te voorkomen dat de vloer kromtrekt.

De klik pvc vloer zelf leggen: klikken maar

Nu kan je beginnen met leggen. Daarvoor heb je het volgende nodig: een meetlat, winkelhaak, potlood, slagijzer en stanleymes. Zorg dat je tussen de stroken pvc en tussen de muur ongeveer 4 tot 5 mm ruimte laat. Je begint dan in een hoek van je ruimte. De korte zijde snijd je af en dan houd je de volgende strook een klein beetje schuin, zodat je de groef hiervan in de lip van de andere strook kunt klikken. Tik een paar keer tegen de strook aan, zodat de stroken in elkaar klikken. Zo ga je door met de volgende stroken. Wil je stroken op maat maken? Daarvoor gebruik je het stanleymes.

Veel succes met leggen!

Zoals je ziet, is een klik pvc vloer zelf leggen niet moeilijk. Zeker in woningen waar geen vaste vloer verlijmd mag worden is dit ideaal. Er zijn zeer veel soorten klik pvc vloeren in allerlei kleuren en met diverse patronen. Er is dus voor iedereen een geschikte klik pvc vloer te vinden.

 

 

https://www.laminaatallin.nl/