Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Zo maak jij een lekkerste curry’s met Cuisinart

Ook als je van koken houdt kan het erg lastig zijn om steeds nieuwe gerechten op tafel te zetten. Gelukkig is er met geschikte producten voor in de keuken van Cuisinart veel mogelijk. Veel mensen houden het liever bij een traditionele Hollandse pot met gerechten zoals stamppot en hutspot. Anderen die wat avontuurlijker zijn eten veel pasta. Veel mensen wisselen deze twee verschillende soorten keukens met elkaar af. Alhoewel er niks mis is met traditionele Nederlandse gerechten of de Italiaanse keuken, is er hiernaast nog een scala aan mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkere curry, die je met de producten van Cuisinart in een handomdraai op tafel zet.

Wat een curry is

Veel mensen hebben vaker van curry gehoord. Hiermee bedoelen we overigens niet de saus, maar het gerecht dat gemaakt wordt in verschillende Aziatische landen. Veel mensen denken hier trouwens wel aan een saus, die met of zonder vlees geserveerd kan worden samen met rijst. Er zijn veel verschillende soorten curry’s denkbaar. Over het algemeen hebben zij wel een paar dingen met elkaar gemeen. Een curry is een gekruid gerecht, wat voornamelijk uit een saus bestaat en de ingrediënten die daar inzitten. Curry wordt over het algemeen geserveerd met rijst en soms met naanbrood.  

Een curry maken met Cuisinart

Alhoewel er veel verschillende soorten curry’s zijn, is de basis voor een goede curry vaak hetzelfde. Deze bestaat namelijk uit een soort currypasta en kokosmelk. Deze twee ingrediënten maken samen de saus. Er zijn verschillende soorten currypasta die je kunt gebruiken, die verschillen in kleur en smaak. Om de curry pittiger te maken, kun je ook een rode peper toevoegen. De basis voor de curry maak je met vaak met gesnipperde ui en knoflook. Deze kun je zelf snijden, of je kunt een keukenmachine van Cuisinart gebruiken. Afhankelijk van het soort curry dat je maakt, kun je ook tomaat en kurkuma toevoegen. Deze basis voor de curry, kun je vervolgens glad maken in een blender, keukenmachine of met een staafmixer van Cuisinart. Met een rijstkoker maak je ondertussen de rijst.

Een curry met vlees of zonder

Traditioneel gezien worden curry’s vaak gemaakt met vlees. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om peulvruchten toe te voegen zoals linzen of kikkererwten. Je kunt overigens ook de peulvruchten goed verwerken in de curry basis, door een blender of staafmixer van Cuisinart te gebruiken. De basis van de curry voeg je later weer toe aan het vlees of de groente. Nu kan je de curry serveren met rijst en naanbrood. Zo zet jij samen met Cuisinart snel en gemakkelijk een heerlijke curry op tafel!