Passion 4 Web
Image default
Vakantie

Zo word je helemaal zen in de zomer

Herken je het gevoel dat je in de zomer meer energie krijgt, terwijl je tegelijkertijd minder zin hebt om te werken? Of je nu op je werk bent of lekker vakantie kunt vieren: in de zomer mag je af en toe even ontspannen en genieten van het zonnetje. Met de volgende tips blijf je hoe dan ook zen.

Zo veel mogelijk buiten zijn

Oké, oké. Het weer in Nederland kan af en toe best onvoorspelbaar zijn. Probeer echter de dagen dat de zon schijnt ok lekker buiten door te brengen. Dat is natuurlijk makkelijker wanneer je vakantie hebt of op retraite in Limburg bent. Wanneer je aan het werk bent, probeer dan om af en toe buiten je laptop erbij te pakken of je pauzes buiten te houden.

Siësta houden

Mensen in warme landen houden met een reden een siësta in de middag. Op het heetste moment van de dag ben je gewoon minder productief. Dit is het goede moment om jezelf even op te laden. Heb je vakantie, ga gerust de hele middag in de luie stoel liggen om te slapen of met een fijn boek erbij. Dat zou men op een retraite in Limburg ook doen. Wanneer je zelf je werktijd kunt indelen, kun je ook ’s avonds iets langer doorwerken en ’s middags een uurtje relaxen.

Tijd voor jezelf nemen

In de zomer is het natuurlijk tijd voor de nodige festivals en barbecues met vrienden en familie. Begrijp ons niet verkeerd: dat is natuurlijk gezellig en belangrijk. Toch is het ook het moment om tijd voor jezelf te nemen en op te laden. Het is dus zeker niet erg wanneer je eens een activiteit overslaat. Je twijfelt misschien of je gaat afzeggen, maar geloof ons: je krijgt er geen spijt van. Weet je dat je een drukke agenda hebt? Blok dan een dag waarop je echt he-le-maal niks gaat doen.

https://hofdebrulle.nl/retraite-limburg/