Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Zo zorg je voor theeglazen die langer meegaan

Als je een echte theeliefhebber bent komt dit probleem je waarschijnlijk erg bekend voor. Na je glazen een poosje gebruikt te hebben is er een soort witte waas overheen gekomen. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn, vooral als je thee aan gasten wilt serveren. Het kan namelijk net lijken alsof je je glazen niet goed hebt schoongemaakt. In het ergste geval kan het zelfs lijken alsof er een soort wazige substantie overheen zit, waardoor het net lijkt alsof er lipgloss aan zit! Veel mensen hopen dit probleem te voorkomen door hun theeglazen niet in de vaatwasser te wassen. Alhoewel dit misschien een goede oplossing lijkt, worden theeglazen na verloop van tijd ook dof als je ze met de hand wast. Hoe je nu je theeglazen langer mooi kan houden, bespreken we in dit artikel.

Kalkaanslag in je oude theeglazen

Als je last hebt van kalkaanslag in je theeglazen kan dit erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen denkbaar waardoor je theeglazen er snel weer beter uitzien. Zo helpt citroensap enorm. Mocht je dit niet voor de hand hebben liggen, werkt een antikalkmiddel zoals je die in de badkamer gebruikt ook erg goed. Met een spons kan je erna makkelijk de kalk van je theeglas verwijderen. Weer andere mensen zweren bij het gebruiken van een bruistablet die mensen ook gebruiken voor het reinigen van een kunstgebit als ze hem niet in hebben. Vul je oude theeglazen met water en gebruik een bruistablet per glas. Laat dit vervolgens de hele nacht staan voordat je de dag erna met een spons aan de slag gaat. Tenslotte kun je ook normale bleek gebruiken voor het verwijderen van de kalkaanslag. Pas er wel op dat je hierna je glazen goed omspoelt en schoonmaakt!

Wanneer nieuwe theeglazen niet te vermijden zijn

Het lukt niet altijd om de witte waas van je theeglazen te verwijderen. Door het vele gebruik van je theeglazen kan er namelijk ook sprake zijn van glascorrosie. Glascorrosie kan verschillende oorzaken hebben, waarvan veel helaas niet te voorkomen zijn. Dit kan bijvoorbeeld door glazen die al lang meegaan, doordat je theeglazen niet van een goede kwaliteit zijn of door de waterhardheid. Alles wat je gebruikt, slijt uiteindelijk een beetje af. Dit is met theeglazen helaas niet anders. In dit geval kan je beter nieuwe theeglazen kopen. Als je theeglazen koopt van een betere kwaliteit en oppast met de vaatwasser, kunnen deze ook weer lang meegaan!