Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

4 tips voor het promoten van u nieuwe bedrijf

Spannend natuurlijk een nieuw bedrijf starten. Hier heeft u natuurlijk erg veel zin in, maar het zal allemaal ook niet al te makkelijk gaan. Zo moet u eerst maar is zorgen voor klanten en uw bedrijf op de kaart zetten. Hiervoor zult u aan promotie en marketing moeten gaan doen. U moet er voor zorgen dat het bedrijf onder de aandacht komt van de mensen en de naamsbekendheid groeit. Verder in deze blog zijn vijf tips gegeven om uw nieuwe bedrijf te promoten.

Voeg een blog toe aan uw website

Het begint allemaal bij het maken van een goede website waar u op google goed mee kan scoren. Dit doet u voor de zogenaamde organische posities en u kunt uiteindelijk gaan adverteren met verschillende pagina’s van de website. Een goede website zorgt uiteindelijk voor leads wat weer voor geld in het laadje zorgt. Een tip is om een blog toe te voegen aan de website. Hier kunt u dan ook uw kennis en informatie open aan mogelijke klanten vrijgeven. Ook zorgt u er hiervoor dat mensen binnenkomen op uw website om kennis te vergaren. Uiteindelijk kan dit weer helpen voor een hogere omzet en winst.

Bezoek netwerkbijeenkomsten

U komt bij deze bijeenkomsten in contact met verschillende doelgroepen. Zo komt u in contact met mogelijke samenwerkingspartners, potentiële klanten en andere relaties. Door dit contact kunt u het bedrijf op de kaart zetten, maar u kunt ook nog wat bijleren over hoe andere mensen bepaalde zaken aanpakken. Het is daarbij wel belangrijk om een visitekaartje mee te nemen. Deze kunt u dan makkelijk uit delen en mogelijk wordt er dan later met u contact opgenomen.

Bezoek beurzen en evenementen

Ga als bedrijf ook naar beurzen of evenementen toe. U hoeft daar niet eens te gaan staan, maar u kunt misschien veel leren van de mensen die daar staan. En deze plekken zijn ook weer ideaal om te gaan netwerken. Als u wel er voor kiest om er te gaan staan met uw bedrijf, dan is het wel belangrijk om promotiemateriaal te hebben om uit te delen. Zo kunt u denken aan bepaalde producten met een logo erop, bijvoorbeeld bekers, tasjes, pennen, aanstekers of kalenders. 

Ga de samenwerking aan met andere

Het is als beginnend bedrijf altijd handig om de samenwerking met andere aan te gaan. Zo bespaart u mogelijk op bepaalde activiteiten en u krijgt er een zakenrelatie bij. Zakenrelaties kunt u namelijk ook zien als marketingproduct. Deze mensen komen ook op plekken en kunnen zo maar uw bedrijf promoten door face to face promotie. U kunt met mensen gaan samenwerken in dezelfde sector, maar dit kan natuurlijk ook buiten de sector. Misschien zoekt u bijvoorbeeld wel foto’s voor uw bedrijf en kent u iemand die dit voor u wilt doen. Als u bepaalde zakenrelaties hebt, is het wel van belang om het contact te onderhouden en ook te investeren in deze relaties. Dus denk bijvoorbeeld aan een relatiegeschenk geven aan het eind van het jaar. Denk aan een mooie pennen, koffiebekers en kalenders met logo die u kunt geven. Elk persoon vind het leuk om iets gratis te krijgen en een soort van blijk van waardering te zien.