Passion 4 Web
Hobby en vrije tijd

5 tips bij het invullen van kruiswoordraadsels

Het invullen van kruiswoordraadsels is voor velen een dagelijkse bezigheid – of de kruiswoordraadsels nou in de krant staan, of in een groot boek vol woordspelletjes, kruiswoordraadsels kunnen erg moeilijk zijn. Om jou te helpen met het invullen van kruiswoordraadsels hebben wij alvast 5 leuke tips op een rijtje gezet. 

Begin met de makkelijke woorden 

Wanneer je begint met het invullen van een kruiswoordraadsel is het een goed idee om met de makkelijke woorden te beginnen. Makkelijke woorden zijn woorden waarvan je zonder twijfel het antwoord weet. Probeer deze woorden eerst te vinden vooraleer je doorgaat met het invullen van andere vakjes.

Probeer daarna de woorden met reeds ingevulde vakjes te zoeken 

Nadat je de makkelijke woorden hebt gevonden en ingevuld kan je op zoek gaan naar de woorden waarvan je reeds vakjes hebt ingevuld. De letters in de vakjes kunnen je namelijk een kleine hint geven naar welk woord men op zoek is. 

Zoek naar korte woordjes 

Ook is het een goed idee om naar de korte woordjes in de kruiswoordpuzzel te zoeken. Deze woordjes zijn vaak erg makkelijk op te lossen net omdat er maar twee of drie letters nodig zijn. Zeker wanneer een van de vakjes reeds werd ingevuld kunnen deze woorden erg makkelijk te vinden zijn. 

Gebruik een woordenlijst 

Wanneer je even helemaal in de knoei zit kan je een woordenlijst gebruiken. Deze woordenlijsten werden speciaal opgesteld om mensen te helpen bij het oplossen van woordspelletjes of met het spelen van Scrabble. In deze woordenlijsten vind je een hele hoop woorden met een bepaalde letter. 

Laat ons zeggen dat je een woord zoekt waarvan de letter C reeds is ingevuld. Op die manier kan je een woordenlijst raadplegen die speciaal werd opgesteld om mensen te helpen bij het vinden van woorden met de letter C. Het enige wat jij op zich hoeft te doen is de vakjes tellen zodat je zeker bent dat de letter C op de juiste plek staat, en je gezond verstand gebruiken en je afvragen of dat woord weldegelijk bij die cryptische omschrijving past. 

Raadpleeg een kruiswoordpuzzel woordenboek 

Wist je dat er speciale woordenboeken bestaan voor mensen die graag kruiswoordpuzzels oplossen? Wanneer je even in de knoop zit en niet meer verder kan, kun je eventueel een speciaal kruiswoordpuzzel woordenboek raadplegen. Dit soort woordenboek kan je bijvoorbeeld gratis als een app downloaden op je Android apparaat of je iOS telefoon. 

Eens je het woordenboek gedownload hebt kun je de cryptische omschrijving ingeven waarna dit woordenboek je een oplossing geeft. De meeste van deze woordenboeken zijn volkomen gratis. Ze zijn echter onmisbaar voor puzzelaars die graag een Zweedse puzzel vervolledigen of er niet tegen kunnen dat er vakjes blijven openstaan in een kruiswoord puzzel.