Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Al jouw vragen omtrent de VOG beantwoord!

Wil jij bepaalde beroepen uitoefenen, dan heb je een VOG nodig. VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Vooral bij maatschappelijke beroepen is dit verplicht. Denk hierbij aan beroepen als politieagent, dokter of leraar. Ook als je een beroep uitoefent waar je veel verantwoordelijk bij hebt of waar kinderen bij betrokken zijn. Dit zijn ook dingen als medewerker bij een sportclub of stagiair bij een basisschool. Al jouw vragen omtrent deze verklaring worden in deze blog beantwoordt.

 

 

Wat kost het om een VOG aan te vragen?

Een VOG aanvragen is niet zo duur als men denkt. Hoewel je twee verschillende soorten kosten moet betalen, zijn de bedragen relatief laag. Je betaalt eenmalig 8 euro voor het gereed maken van jouw persoonlijke gegevens. Verder betaal je achteraf nog eens 33,85 bij de screeningsautoriteit. Dit komt neer op een totaal bedrag van 41,85. Of je jouw VOG nu online aanvraagt of via de gemeente, het bedrag blijft hetzelfde.

 

Is het mogelijk om een VOG aan te vragen als je een strafblad hebt?

Een logische vraag, aangezien VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Het antwoord op de vraag is als volgt. Wanneer je een VOG aanvraagt wordt er gekeken naar jouw verleden met politie en justitie. De focus ligt bij relevante overtredingen. Heb jij dus alleen een aantal flinke verkeersboetes op je naam, dan kun je een VOG ‘gewoon’ aanvragen. De zaak veranderd wanneer jij in het verleden betrokken bent geweest met zwaardere misdrijven.

 

Waar kun je een VOG aanvragen?

Een VOG aanvragen kun je ten eerste op 2 manieren doen: online en fysiek. Dus om de vraag te beantwoorden, achter je laptop of bij een gemeentehuis bij jou in de buurt. Het grote verschil zit m’ in de tijd. Een online aanvraag kost namelijk een stuk minder tijd. Mocht je een VOG willen aanvragen op gebruikelijke manier, dan moet je in tweevoud langs gaan bij het gemeentehuis. Een goede tip: kies voor een gemeentehuis in de buurt. Woon je in Rotterdam, dan ga je een VOG aanvragen in Rotterdam. Een VOG aanvragen in Rotterdam is werkt precies hetzelfde als in elke andere plaats.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over Stootkussens, Trapkussens of Pads!

Comfort en gebruiksvriendelijkheid in de zorgsector

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een hypotheek?