Passion 4 Web
Image default
Electronica en Computers

Black Magic camera

Een Black Magic camera is bedoeld voor het maken van 4K video opnames. Als die maximale kwaliteit wordt gebruikt hebben de beelden een resolutie van 4096 x 2160 pixels en je kunt dan 60 frames per seconde opnemen. In de modus ultra HD is de resolutie 3840 x 2160 en als je in gewoon HD opneemt heb je een beeldresolutie van 1920 x 1080. Je kunt dan wel 120 frames per seconde opnemen, waardoor prachtige slow motion opnamen kunnen worden gemaakt. Het ISO bereik loopt tot 25.600.

 

Methoden om opnames vast te leggen

De opnames worden naar keuze gemaakt op SD-kaarten, UHS-II of snelle CFast 2.0 kaarten. Op de camera zit ook een snelle USB-C aansluiting voor als je rechtstreeks wilt opnemen naar een geschikte SSD. Aan de achterzijde van de camera zit een touchscreen van 5 inch. Daarop zijn de opnames te bekijken, maar het scherm biedt ook eenvoudig toegang tot de verschillende menu’s van de camera. De camera gebruikt LP-E6 accu’s, waar je helaas niet zo heel lang achter elkaar mee kunt opnemen.

 

Aansluitingen

De Black Magic camera is uitgerust met een behoorlijk aantal aansluitingen. De lens kan worden verwisseld door middel van een MFT lensvatting. De overige aansluitingen zijn een HDMI aansluiting type A, een mini XLR, een 3,5 millimeter stereo input, een 3,5 mm stereo koptelefoon output en een USB type C aansluiting voor snelle dataoverdracht. Wie zo’n camera aanschaft krijgt daar enkele accessoires bij, zoals een stofkapje voor de lens, een SD-kaart met software en een handleiding en een 30 Watt voeding. Om de opnamen te bewerken is er DaVinci Resolve Studio software meegeleverd.

 

Waarvoor wordt de camera gebruikt?

Het leuke aan een Black Magic camera is, dat het een heel klein apparaat is waarmee video opnamen op professioneel niveau gemaakt kunnen worden. Door zijn kleine formaat en lichte gewicht is het apparaat flexibel en onopvallend te gebruiken. Beelden worden onder anderen opgeslagen in het RAW formaat, waardoor uitgebreide bewerking achteraf mogelijk is. Deze camera wordt onder andere gebruikt voor het opnemen van modeshows, bruiloften, reisblogs, sport, maar ook op professioneel niveau voor het opnemen van documentaires, films en videoblogs.

 

https://www.gearbooker.com/nl/p/blackmagic-pocket-cinema-camera