Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

MOAI 10’6: perfect beginners SUP board!

De MOAI 10’6 is één van de meest populaire SUP board van Nederland, maar waarom is dat eigenlijk? In deze review kijken we naar verschillende aspecten; kwaliteit, stabiliteit, belastbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, vaargedrag en prijs/kwaliteit.

De kwaliteit van het MOAI 10’6 board is ontzettend goed. Het SUP is board gemaakt middels zogeheten fusion technologie. Hierdoor is het board erg stevig en stijf, maar toch heel licht. De kwaliteit van de accessoires is ook erg goed. De pomp is heel betrouwbaar en degelijk en de tas is stevig en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal.

De MOAI 10’6 heeft een draagvermogen van 130kg en dat is indrukwekkend. Deze belastbaarheid biedt daardoor ook de mogelijkheid om een hond of kind mee te nemen op het board. Een leuke extra, is de mogelijk om een kajakzitje op je board te bevestigen, waarmee je dus de sup ombouwt tot kajak.

Dankzij de breedte van de MOAI 10’6 (81cm) en het grote volume (320L) is het board stabiel te noemen. Vooral voor beginners is het fijn als een board stabiel is, zodat je meer kan focussen op het suppen in plaats van op balans zoeken.

Zowel het MOAI 10’6 board als de accessoires zijn heel gebruiksvriendelijk. Het board is in het water makkelijk te sturen door zijn afmetingen en gewicht licht en daarnaast makkelijk te dragen. De MOAI glasvezel peddel is heel licht en makkelijk te stellen. Verder is de pomp makkelijk te gebruiken en van goede kwaliteit. Als laatste is de tas een groot pluspunt. Het is een heel ruime en stevige tas waar alles in past. Bovendien is de tas makkelijk te dragen op je rug of te rollen dankzij de wieltjes aan de onderkant.  

De eerdergenoemde stabiliteit van de MOAI 10’6 is één van de pluspunten van het board. Het is namelijk makkelijker om het suppen onder de knie te krijgen als het board stabiel is. Door de typerende all-round vorm van het board is de MOAI 10’6 ook heel wendbaar. Dit is een pluspunt bij recreatief gebruik op meertjes en in grachten, waarbij je graag makkelijk wilt kunnen draaien.

De MOAI 10’6 zit qua prijs in de middenklasse. MOAI is een stuk goedkoper dan de gevestigde A merken, maar biedt toch enorm veel kwaliteit in een compleet pakket. Voor de prijs van de MOAI 10’6 zijn er weinig vergelijkbare alternatieven die net zo goed zijn en net zo compleet. Alternatieven in deze prijsklasse hebben vaak ofwel minder goede accessoires, zijn minder belastbaar of maken geen gebruik van fusion technologie.

Ales bij elkaar kan geconcludeerd worden dat de MOAI 10’6 bij uitstek een geschikt board is voor beginners.