Passion 4 Web
Image default
Cadeau

Cadeau-ideeën om te geven bij een communie

Als je in een gelovige omgeving woont, krijg je veelal te maken met kinderen die een communie gaan doen. Meestal zijn ze 6 of 7 als ze de eerste heilige communie gaan doen. Het is een feestelijke gelegenheid. Met een communie zeg je dat je bewust kiest voor een leven met God, Jezus en de kerk. De meisjes hebben allemaal een mooie communiejurk aan, de jongens gaan ook netjes gekleed in een blouse. Omdat het een feestelijke gelegenheid is, horen daar ook cadeautjes bij. Wat zijn geschikte cadeaus om te geven tijdens een communie?

Speelgoed

Tegenwoordig wordt er veelal speelgoed gegeven tijdens de communie. Voor kinderen is dat toch het leukste om te krijgen. Voor jongens kan je bijvoorbeeld denken aan een skateboard of een spel voor de computer of playstation. Meiden zijn vaak blij met een leuk bordspelletje of een fiets. Eigenlijk is speelgoed altijd goed om te geven aan kinderen.

Sieraad

Wil je liever geen speelgoed geven, maar iets wat ze langere tijd kunnen bewaren? Dan is het geven van een sieraad altijd een goed idee. Dat kan een armbandje zijn of een ketting. Voor meisjes kan het ook een paar oorbellen zijn. Op den duur zullen ze de sieraden ontgroeid zijn of ze dragen het gewoon niet meer. Het voordeel aan sieraden is dat je het gemakkelijk kan bewaren, zonder dat je het hoeft te dragen. Er zal altijd een herinnering en emotionele waarde aan het sieraad zitten. 

Gelovig cadeau

De communie is een feest dat met het geloof te maken heeft. Je kan er daarom ook voor kiezen om een gelovig cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een beeldje of een kinderbijbel. Met de kinderbijbel kunnen kinderen in begrijpelijke taal het geloofsverhaal lezen. Tijdens een verjaardag zal je dit niet snel cadeau geven, maar een communie is hier wel een geschikt moment voor.