Passion 4 Web
Bedrijven

Gietvloeren en vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in de woning. Vooral mensen die een stenen vloer hebben, kiezen voor vloerverwarming. Dat terwijl vloerverwarming met gietvloeren ook een goede combinatie is. Niet alle gietvloeren zijn geschikt, maar in veel gevallen is er een behoorlijke winst op de warmte in de woning te behalen.

 

Een gietvloer en vloerverwarming: een goede combi

Een eigenschap van een gietvloer is, is dat deze vrij dun is. Daardoor is het gemakkelijk om de oppervlakte van een gietvloer te verwarmen. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de omgeving. Een kamer is daarmee vrij snel op temperatuur, zonder dat dit veel energie kost. Daarmee is het dus mogelijk te besparen op de energierekening. De ruimte wordt namelijk veel efficiënter verwarmd. De ruimte is sneller verwarmd.

 

Verder wordt vloerverwarming ook wel eens als hoofdverwarming in de woning gebruikt. Dat komt doordat een gietvloer zeer goed geleidt. Dit komt ook de luchtvochtigheid in de woning ten goede. Een extra voordeel: op deze manier verkleint men de kans op huisstofmijt.

 

Geen risico’s

Er is ook nog een ander voordeel aan gietvloeren en vloerverwarmingen: er is weinig risico dat er iets fout gaat. Ten onrechte zegt men vaak dat vloerverwarming een groot risico op lekkende buizen geeft. Het is belangrijk om bij het leggen van de gietvloer en vloerverwarming een goede buizenindeling maken. Tegenwoordig is het risico met vloerverwarming zelfs veel lager dan het geval is met de gewone centrale verwarming. Dat komt doordat de vloerverwarming bestaat uit buizen zonder naden. Daardoor is de kans dat de buizen gaan lekken nihil. Veel mensen kiezen daarom voor een gietvloer en vloerverwarming.

 

Een uitzondering is dat een vloerverwarming niet goed samengaat met een epoxy gietvloer. Door de warmte kan de vloer namelijk uit gaan zetten, waardoor er scheurtjes in het materiaal kunnen ontstaan.

 

Tip: Wil jij je vloer laten egaliseren door een vakman in de buurt? Neem dan eens een kijkje in de bedrijvengids van Egaliseren.nl. Vloer egaliseren in Almere? Geen probleem! Overal in Nederland zit een vakman die de klus klaart.