Passion 4 Web
Image default
Financieel

Het oversluiten van leningen

Op het moment dat jij een geldbedrag hebt geleend en is het zo dat jij over dit bedrag iedere maand een behoorlijke rente moet betalen dan kan het verstandig zijn om lening oversluiten te overwegen. Dit houdt simpelweg in dat jij een nieuwe lening afsluit om je huidige lening af te lossen. Er zijn verschillende websites te vinden op het internet waarbij je dit kan doen. Door hiervoor te kiezen geef jij jezelf iets meer financiële ruimte, aan de andere kant moet je wel voorkomen dat je schulden gaat stapelen op elkaar zonder dat er ooit iets wordt afgelost. 

 

Lagere rente

Het grote voordeel van een lening oversluiten ligt met name in het feit dat jij bij een nieuwe lening kan genieten van lagere rente. Met de ene lening los je de andere lening af terwijl je voor de nieuwe lening voortaan minder rente hoeft te betalen. Dit kan veel financiële lucht opleveren aangezien je op deze wijze opeens flink minder hoeft te betalen aan rente per maand voor hetzelfde bedrag. Natuurlijk moet de kredietverstrekker wel akkoord gaan met dit scenario. Dit kan alleen gebeuren als jouw financiële situatie gezond genoeg is. Ondanks het feit dat jij al een lening hebt zijn er voldoende kredietverstrekkers die jou geld willen lenen als zij ervan overtuigd zijn dat ze het geld terugkrijgen. 

 

Voldoende inkomstenbronnen

Als jij een gezonde financiële situatie hebt dan is het mogelijk om leningen te oversluiten. Jouw financiële situatie is gezond als er per maand meer geld binnenkomt dan er uitgaat. Op deze wijze zorg jij ervoor dat de lening die jij hebt opgebouwd langzaam naar beneden gaat. Als jij per maand meer geld uitgeeft dan jij binnenkrijgt is het zaak om meer inkomsten per maand te genereren. Als jij dit niet doet dan stapelen schulden zich op en zal je waarschijnlijk geen nieuwe kredietverstrekker krijgen. 

Belangrijke kennis

Indien leningen oversluiten iets is wat jou aanspreekt dan is het belangrijk om te kiezen voor een nieuwe lening waarbij de rente zo laag mogelijk is. Op een website waarop verschillende kredietverstrekkers met elkaar worden vergeleken kan jij vrij snel achterhalen welke kredietverstrekker de beste optie is voor jou. Doe hier dus vooral onderzoek na en ga bovenal gerust met je geld om. 

Kijk voor meer info eens op Findio.nl.