Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Hoe noodzakelijk is opvolgmelk?

Voor de meeste mensen zal een vraag als bovenstaande al redelijk snel te beantwoorden zijn, waar de ander toch blijft zitten met bepaalde vraagtekens over dit onderwerp. Want laten we vooral even eerlijk zijn: het opvoeden van een baby is niet altijd even makkelijk. Om je wat te ondersteunen tijdens dit – af en toe toch wel complexe – proces, belichten we in dit blog het belang van opvolgmelk. Door onderstaande informatie goed te bestuderen, weet je straks zeker in hoeverre opvolgmelk noodzakelijk is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Lees daarom vooral gauw verder!

Wat is opvolgmelk?

Voor we ingaan op de voor- en nadelen en het daadwerkelijke advies dat we je kunnen geven met betrekking tot opvolgmelk, is het noodzakelijk dat we zeker weten dat we op één lijn zitten voor wat betreft de definitie van opvolgmelk. Opvolgmelk wordt door de fabrikanten van kunstvoeding aangeboden als opvolger van zuigelingenmelk. Opvolgmelk wordt aangeboden onder nummer 2 en nummer 3. Nummer 2 is geschikt voor baby’s van 6 tot 10 maanden en nummer 3 kun je gebruiken voor baby’s vanaf 10 maanden. Opvolgmelk heeft een andere samenstelling dan zuigelingenvoeding en is geschikt voor baby’s van 6 maanden tot 1 jaar. Omdat je baby nog niet voldoende voedingsstoffen uit ander voedsel haalt zit er in opvolgmelk bijvoorbeeld meer ijzer om dit te compenseren.

Het belang van opvolgmelk

Nu we helemaal duidelijk hebben wat opvolgmelk precies is, is het slim om te gaan kijken naar het belang van opvolgmelk. Allereerst moet je weten dat veel bedrijven je graag doen geloven dat opvolgmelk noodzakelijk is voor de opvoeding en de groei van je baby. Net als vrijwel overal in deze wereld, wordt ook hier aangeboden tegen het vaste stelsel van vraag en aanbod. Is er vraag naar opvolgmelk? Dan is er geen probleem. Wordt er te weinig verkocht? Dan herinneren fabrikanten je er graag aan dat dit toch wel essentieel is voor jouw baby.

Het simpele antwoord op de vraag of opvolgmelk noodzakelijk is, is ‘nee’. Het is verre van een probleem om jouw baby de reguliere zuigelingenmelk te blijven geven. In het leven van een gemiddelde baby zal deze na zo’n 6 maanden beginnen met het consumeren van vast voedsel en nog geen half jaar later zal deze gewoon eten wat de pot schaft. Het is dus verre van noodzakelijk om jouw baby te voorzien van opvolgmelk, maar het is wel een bepaalde zekerheid om je baby wat extra voedingsstoffen te bieden.

 

https://www.dutchbabyshop.com/nl/