Passion 4 Web
Electronica en Computers

Is een refurbished laptop of pc iets voor mij?

Laptops en pc’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het is voor veel mensen een middel wat dagelijks word gebruikt voor allerlei zaken, zoals werk, onderzoek, veiligheid, privé. En dan is het bijvoorbeeld vervelend als de laptop of pc stuk gaat en je even zonder zit. In zulke gevallen is een refurbished laptop of misschien een refurbished pc een goede optie voor jou. En zeker in deze tijd waar steeds meer mensen thuiswerken is het goed om te weten wat een refurbished laptop eigenlijk is en wat de voordelen zijn.

Wat is refurbished?

Over het algemeen betekend refurbished pc of refurbished laptop dat ze terug zijn gebracht door de klant. Maar de reden waarom kan verschillen, bij sommigen was er interne schade, bij sommigen externe schade, soms door problemen met de software, soms omdat de verpakking beschadigd is en soms zelfs omdat de klant gewoon van gedachten is veranderd. Dus hierdoor word refurbished vaak gezien als iets wat van slechte kwaliteit is en dus iets wat niet 100% functioneert. Dit is ook waarom bedrijven steeds vaker de term renewed gebruiken in plaats van refurbished. Maar producten die refurbished of renewed zijn, hebben goede kwaliteit en zijn over het algemeen goed getest.

Wat zijn de voordelen van refurbished laptops en pc‘s?

Het allereerste voordeel is dat ze een stuk goedkoper zijn dan nieuwe laptops en pc’s. En soms kom je zelfs aanbiedingen tegen die te mooi lijken om waar te zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Zeker als je bij een betrouwbare dealer koopt dan is dat gewoon een goede deal. Daarnaast worden refurbished laptops en pc’s vaak ook goed getest dus de kans dat het daarna nog mis gaat, is een stuk kleiner.

Hoe zit het met de garantie bij refurbished laptops en pc‘s?

Over het algemeen krijg je een jaar of zelfs twee jaar garantie bij een aankoop van een refurbished pc of laptop. En afhangende van de dealer en het product kun je er soms zelfs extra garantie bij kopen. Garantie geeft al aan dat de dealer vertrouwen heeft in het product, dus let op met producten waar je geen garantie voor krijgt.

Tot slot

Het is belangrijk om bij een betrouwbare dealer te kopen. Wat hierbij kan helpen is om na te gaan of de dealer een bepaalde vergunning of keurmerk heeft zoals bijvoorbeeld een webshop keurmerk. Dan weet je zeker dat goed zit met de service en kwaliteit. Dit is meestal te vinden op de website.