Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Softwarepakketten

Een vraag die je als werkende op een kantoor moet stellen is of je nog steeds alle vaardigheden hebt die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Het kan namelijk best zo zijn dat je elke dag met een bepaald softwarepakket werkt en eigen niet alle ins en outs er van kent. Het zou dan bijvoorbeeld kunnen zijn dat je bepaalde werkzaamheden zou kunnen verkorten omdat je bepaalde short-cuts weet. Het volgen een training voor dat softwarepakket zou dan een uitkomst kunnen bieden. Dit zorgt er namelijk ook voor dat de veranderingen van de laatste updates onder de knie krijgt en dat met meer plezier sneller je taken kunt afronden. Bedenkt je namelijk eens dat je erachter komt dat je sinds de vorige update van jouw softwarepakket de termen op alfabet kunt categoriseren. Dit kan je in het beste geval uren aan tijd opleveren die je veel beter kunt besteden aan andere belangrijke dingen. Dit geldt natuurlijk ook voor bepaalde administratieve taken.

Je zult je verbazen

Een voorbeeld van software wat veel mensen elke dag gebruiken maar toch niet helemaal beheersen zijn de Microsoft Office pakketten. Deze zijn het meest bekent van PowerPoint, Word en Excel. PowerPoint en Word beheersen de meeste mensen wel. Dit heeft te maken met het feit dat deze niet zo gecompliceerd zijn als Excel. Echter, is het nog altijd zo dat er kleine dingen zijn die je werk kan vergemakkelijken die de meeste mensen toch niet weten. Dit kan je dan helpen als je bijvoorbeeld een goede presentatie moet maken voor een presentatie bij een belangrijke klant.

Excel is de bekende boosdoener

Het programma waar de meeste mensen toch echt hoofdpijn en ergernissen van krijgen is Excel. Dit is echter, totaal niet nodig. Excel helpt je namelijk heel goed om bepaalde dingen te verwerken en overzichtelijk weer te geven. Denk er dan ook eens bijvoorbeeld aan om een excel cursus online te volgen. De excel cursus online zorgt ervoor dat jij goed kunt omgaan met Excel en dat je je tevens veel tijd bespaard. Dus geef het een kans en ervaar het gemak van Excel zelf.

https://compu-academy.nl/cursus-excel-online/