Passion 4 Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat te doen als je niet op vakantie kunt?

Het kan in deze rare tijden nog wel eens voorkomen dat je niet op vakantie kunt. Dat wilt niet zeggen dat je drie weken lang thuis hoeft te gaan zitten. Afstand nemen moet je ook letterlijk doen om tot rust te komen. Er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden om toch een vakantiegevoel te krijgen.

Kom tot rust in je eigen sauna of hottub

Elke dag naar een spa of wellness centrum gaat best in de papieren lopen, maar je kunt een deel van je huis (of tuin) ook als zodanig inrichten met een sauna of hottub. Elite wellness voorziet in uiteenlopende items die van jouw huis je eigen spa maken. En niet alleen in vakantietijd, maar wanneer je maar wilt kun je ze gebruiken.

Trek de Nederlandse natuur in

Pak de fiets, gooi een tentje achterop en trek de natuur in. Nederland herbergt veel mooie plekjes (kijk de serie Jochem in de wolken van de EO maar terug) waar je urenlang kunt verdwalen. Op je telefoon zoek je een (natuur)camping op waar je ’s avonds je potje kookt, geniet van de sterrenhemel en onder de wol kruipt, om de volgende dag weer verder te trekken, op weg naar het volgende stukje Nederland.

Laat je verrassen in Nederlandse steden

Je kunt Europa niet in, maar het boek Nederland heb je nog lang niet uit. Er zijn veel steden waar je verrast wordt. Zwolle, Zutphen, Alkmaar, Sneek, Hoorn, Middelburg, heb je ze allemaal al bezocht? Alleen al de architectuur is er mooi, laat staan het uitgebreide aanbod aan vermaak.

Pak klussen eindelijk aan

Heb je energie over en wil je de vakantiedagen nuttig besteden, maak er dan een klusvakantie van. Eindelijk de schuur schilderen, de thuiswerkplek mooi inrichten of de tuin aanpakken. Alles in je eigen tempo natuurlijk, want het is wel vakantie. Klussen geeft veel mensen voldoening.

Pak je hobby op

Wilde je eindelijk eens leren piano spelen, pottenbakken of kleding maken, maar heb je er nog geen tijd en rust voor gevonden, dan is dit het moment. Net als klussen en (moes)tuinieren werkt een hobby waarvoor je wat moet leren enorm rustgevend!