Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

De juiste materiaalkeuze zal heel wat productieverlies voorkomen

Onderzoek van het materiaal

Het falen van machines en installaties zorgt voor heel wat productieverlies. Hierdoor zal het bedrijf belangrijke inkomsten mislopen. Het technisch probleem wordt vaak veroorzaakt door een foute materiaalkeuze. Elk bedrijf is daarom gebaat bij een onderzoek door MCI. MCI voert namelijk onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van materialen en de gevolgen hiervan. Aan de hand van dit onderzoek kunnen veel technische problemen vermeden worden, iets wat de productiviteit van een bedrijf aanzienlijk zal verbeteren!

Materiaalkunde

MCI onderzoekt de eigenschappen en het gedrag van materialen, een wetenschap die materiaalkunde genoemd wordt. Elk materiaal heeft specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor bepaalde toepassingen. Een foute materiaalkeuze kan daarom tot een slechte werking of zelfs het falen van een installatie leiden. Naast de eigenschappen van een materiaal bestudeert de materiaalkunde ook het gedrag van een component in bepaalde omstandigheden. Deze kennis zal je helpen om de optimale werking van het materiaal te garanderen!

Verschillende onderzoeksmethodes

Als specialist destructief onderzoek en specialist NDO onderzoek, kan MCI op twee manieren onderzoek voeren. Tijdens het destructief onderzoek zal er een monster van het materiaal onderzocht worden om zo te achterhalen waar een defect vandaan komt. Het NDO onderzoek wordt eerder gebruikt om de continuïteit van de productie te verzekeren. Dit onderzoek bestudeert de huidige situatie van de materialen en de installaties. Eventuele afwijkingen zullen zo tijdig ontdekt worden, waardoor heel wat schade vermeden wordt.

Het totaalpakket

MCI is een onafhankelijk onderzoeksbureau met een uitgebreide kennis van de materiaalkunde. Als specialist destructief onderzoek en specialist NDO onderzoek zullen ze niet alleen elk faalmechanisme onderzoeken, ze zullen ook oplossingsgericht en praktisch advies uitbrengen. MCI levert een uitstekende en complete service waar je bedrijf heel wat voordeel uit zal halen!

https://www.m-c-i.nl/