Passion 4 Web
Image default
Geschenken

Gouden munten verkopen

Oude munten verkopen 

Iedereen kent het wel, zo’n grote muntenverzameling met munten van over de hele wereld. Sommigen zeer oud, zeldzaam of zeer bijzonder. En met een beetje mazzel kunnen in zo’n muntenverzamelingen zelfs gouden en zilveren munten zitten. Zo’n muntenverzameling kan veel geld waard zijn. Maar hoe kan je dat het beste aanpakken om zo’n verzameling te verkopen? Wij helpen je een beetje op weg!

 

Wat zijn mijn munten waard?

Er zijn diverse manieren om uit te vinden wat jouw oude munten waard zijn. De makkelijkste is het opzoeken van een expert en samen de catalogus door te bladeren op zoek naar de waardes. Dit is een tijdrovend klusje. 

 

De juwelier

Bij jouw vertrouwde juwelier kan je doorgaans ook je oude munten verkopen. De juwelier zal voor oude munten gemaakt van edelmetaal simpelweg de prijs van het edelmetaal per gram aan je vergoeden. Zo krijg je de actuele goud of zilverprijs vergoed voor een munt, net als wanneer je goud verkoopt. 

 

Tweedehands platformen
Je kunt je oude munten verkopen op websites voor tweedehands verkoop zoals marktplaats. Maar Facebook marketplace is daar ook een goed voorbeeld voor. Diverse muntenverzamelaars struinen deze platformen af op zoek naar munten om hun collectie uit te breiden. Als je de tijd hebt voor individuele verkoop kan het zeker lonen om je zeldzame munten te verkopen via dot soort websites. 

Veilingsites
Daarnaast zijn er ook nog veilingplatformen waar jouw oude munten verzameling individueel, in delen of in zijn geheel aangeboden kan worden waarna mensen erop kunnen bieden gedurende een vooraf ingestelde periode. Het meest bekende veiling platform hiervoor is Catawiki. 

Muntenbeurs
Je kan natuurlijk ook naar een oude munten beurs gaan en daar je oude munten verkopen. Daar heb je in ieder geval genoeg mensen die eventueel weten wat de waarde van jouw oude munten collectie is of kunnen je helpen om dit nauwkeurig uit te zoeken. Daarnaast zijn op muntenbeurzen vaak inkoop kramen die je kan bezoeken. 

De bank
Als laatste optie is er voor sommige oude munten nog De Nederlandse Bank (DNB) hier krijg je de daadwerkelijke muntwaarde voor je munt. Bijvoorbeeld een verzamelaars 5 euro muntstuk, ontvang je bij DNB 5 euro voor. De mogelijke meerwaarde van de verzamelaarsmunt krijg je bij een bank helaas niet vergoed. 


https://inkoop-goud-gouda.nl/munten-verkopen/