Passion 4 Web
Image default
Telefonie

Hoe vind je het beste telefoonhoesje?

De iPhone en Samsung-toestellen zijn fenomenale smartphones. De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw telefoon ook blijft werken, is door hem te beschermen met een stevig telefoonhoesje. Er zijn talloze cases op de markt, maar de beste beschermende hoesjes kunnen soms nog wel moeilijk te vinden zijn. Om jou alvast te helpen de juiste keuze te maken, delen we in dit artikel een aantal tips. Doe er je voordeel mee!

Bescherm je telefoon tegen schokken

Een gebroken telefoonscherm is één van de meest voorkomende oorzaken van een beschadigde smartphone. Vooral de schermen van smartphones zijn bijzonder kwetsbaar voor verbrijzeling, als het inslagpunt zich in een hoek van de telefoon bevindt. Kies daarom voor een goede basisbescherming in de vorm van een hoesje dat gemaakt is van schokabsorberend materiaal (zoals siliconen of rubber). Hierdoor worden de kwetsbare hoeken van je smartphone beschermd bij vallen en stoten. Afgeraden wordt om een plastic hoesje te kopen, omdat de schokken niet worden geabsorbeerd en de impact van een val zelfs nog heftiger kan zijn!

Welk hoesje past bij jou?

Welk telefoonhoesje voor jou geschikt is, hangt van verschillende factoren af. Hoe ga je met je spullen om? Dit iPhone 13 telefoonhoesje is misschien alles wat je nodig hebt, als je er zeker van bent dat de smartphone alleen blootgesteld wordt aan dagelijkse stoten en kleine vallen. Probeer eens een doorschijnend hoesje, zoals de telefoon hoesjes van Casimoda om nog te blijven pronken met het ontwerp van je telefoon! Aan telefoonbezitters die de voorkeur geven aan extra bescherming, kunnen OtterBox-hoesjes aangeraden worden. OtterBox biedt hoesjes voor iPhone en een breed scala aan Android-telefoons. Het kenmerk van het merk OtterBox zijn de cases uit de “Defender”-serie, die een strenge reeks tests voor duurzaamheid is ondergaan.

Moet je een screenprotector gebruiken?

Experts raden aan om te investeren in een screenprotector van gehard glas (tempered glass), omdat deze protectors krassen beter afweren dan de plastic varianten. Kies bij voorkeur wel een glazen screenprotector met een hardheidsclassificatie van 9H. Dit materiaal heeft de perfecte dikte en daarnaast kun je nog gewoon blijven genieten van HD schermhelderheid. Let wel! Een screenprotector van gehard glas kan het beste worden gebruikt in combinatie met een hoesje, want anders blijft de behuizing van je smartphone onbeschermd. Dat wil je natuurlijk niet!