Passion 4 Web
Financieel

Salarisadministratie uitbesteden scheelt je een hoop tijd en geld

Elk bedrijf is anders dan het andere, wat betreft de omvang, doelen en behoeften. Maar salarisadministratie is iets dat elk bedrijf moet beheren en salarisadministratie uitbesteden kan zeer nuttig zijn.

Je ziet tegenwoordig niet echt dat bedrijven hun eigen IT-problemen proberen op te lossen, aangezien het uitbesteden van deze expertise aan IT-helpdesks nu evident is. Je moet tenslotte ook een bedrijf runnen, dus waarom zou je je kostbare tijd besteden aan het oplossen van die complexe problemen? Net zoals bedrijven IT-oplossingen uitbesteden, waarom zou je de interne loonadministratie dan niet overlaten aan een externe partij voor loonadministratie, zodat het bedrijf zich kan concentreren op zijn kernprioriteiten.

Je hebt niet langer de financieringskosten van de interne loonadministratie

Het is duidelijk dat ervoor kiezen om jouw loonadministratie intern te doen, ten koste gaat van je eigen winst. Deze praktijk is aanzienlijk duur, aangezien je alle bijbehorende lonen en voordelen van het in dienst nemen van het team moet betalen, om nog maar te zwijgen van de andere verborgen arbeidskosten, zoals personeelsbehoud en wervingskosten. Als je bedrijf redelijk klein is, is de kans groot dat de kosten voor het inzetten van dit team aanzienlijk hoger zijn dan de kosten van het Salarisadministratie uitbesteden.

Je moet dure salarissoftware aanschaffen

Een ding waar we het allemaal over eens kunnen zijn, is dat payroll-software niet goedkoop is. Als je ervoor kiest om uw salarisadministratie intern af te ronden, moet je de nieuwste software aanschaffen. Degenen die ervoor kiezen om payroll-outsourcing te implementeren, hebben daarentegen het voorrecht van een eenvoudige periodieke betaling. Dit betekent dat hun hele salarisadministratie wordt afgehandeld in deze ene betaling.

Geen gedoe met de belastingdienst

Als je ervoor kiest om je eigen salarisadministratie te doen, loop je een groot risico dat je een boete aan de belastingdienst moet betalen voor een fout. Houd rekening met het risico van het onbedoeld weglaten van informatie, het doen van een late belastingstorting of het onjuist classificeren van het type werknemer . Dit zijn slechts enkele van de veelgemaakte fouten die tot forse straffen kunnen leiden. Kies je er toch voor om jouw salarisadministratie uit te besteden, dan loop je nooit het risico deze financiële consequenties te hebben.

Wie ervoor kiest om payrollprofessionals zoals Actium.nl in te schakelen, heeft hierdoor de gemoedsrust, wetende dat de experts altijd op de hoogte zijn van de laatste informatie, zoals wijzigingen in de loonbelasting. Door ervoor te kiezen de salarisadministratie uit te besteden, ben je verzekerd van constante kwaliteit en zekerheid.