Passion 4 Web
Image default
Horeca

Een heteluchtoven onderhouden doe je zo!

Altijd lastig die ingebrande vlekken in je heteluchtoven. Met man en macht schrobben om er vervolgens achter te komen na het afspoelen van het sop dat die vlek er nog net zo vrolijk zit. Uitermate frustrerend! Het vervelende is, is dat de gemiddelde levensduur van een heteluchtoven zo tussen de 6 en 10 jaar meegaat. Dat soort hardnekkige ingebrande vlekken zullen daar absoluut niet bij helpen!

 

Een vieze heteluchtoven beter voorkomen dan genezen

 

Om de levensduur van jouw heteluchtoven te verlengen kun je op een vrij eenvoudige manier maar wel consistent reinigings- en onderhoudsprocedures doorlopen. Zo voorkom je trouwens ook meteen dat de oven de kwaliteit van het eten niet aantast.

 

Ten eerste is het belangrijk om je heteluchtoven regelmatig te reinigen met een reiniger die hiervoor geschikt is. Zo voorkom je krassen, putjes en met name roest. Let hierbij wel op dat wanneer je een coating aan de binnenkant hebt, dat je geen bijtende middelen gebruikt. Dit tast namelijk de beschermende coating aan.

 

Na elk gebruik van de heteluchtoven is het aan te raden om zowel de binnen- als buitenkant af te nemen met een simpel sopje. Dit kost relatief weinig tijd en houdt uw oven schoon!

 

Wat je nog meer kunt doen om schade aan jouw heteluchtoven te voorkomen

Het begint al bij het bereiden van het eten in een heteluchtoven. Houd je eten goed in de gaten wanneer het in de oven zit! Niet alleen om te voorkomen dat je na een verbrand stukje vlees nog een afhaalmaaltijd moet serveren voor je gasten maar ook om inconsistentie op te merken. Zie je in de heteluchtoven bijvoorbeeld dat de helft van het gerecht bruin wordt en de rest nog net zo rauw is als wanneer je het erin deed, dan kan dit wijzen op een foutje in het convectiesysteem of misschien is er iets met de ventilator. Let dus goed op!

Gerelateerde artikelen

Krijg koel- en vriescellen voor uw voedingsbedrijf

Barista bar huren

Kom gezellig eten bij dit restaurant in Oss